Veelgestelde vragen

Onze zwembaden

Er zijn verschillende soorten zwembaden op de markt. Een bouwkundig bad wordt ter plaatse gestort in beton, een monoblock-bad wordt in het atelier vervaardigd en in één stuk aan huis geleverd.

Het plaatsen van een monoblock-bad gaat veel vlotter, dus duurt ook de werf in de tuin minder lang. De gladde wanden en afgeronde hoeken maken zo’n zwembad veel onderhoudsvriendelijker.

Door zijn snelle plaatsing en het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen is een monoblock-bad het zwembad van de toekomst.

Nova Pools plaatst monoblock-zwembaden in een totaalpakket: van grondwerken tot de kleinste afwerking.

Na het uitgraven van de put wordt een bodemplaat in gewapend beton geplaatst van minstens 25 cm dik. Daarop komt de monoblock-kuip en daarrond een drainagebuis, aangesloten aan een drainageput. Dan wordt alles ingekapseld en opgevuld met isolatie. Vandaag is het nog niet verplicht om een zwembad te isoleren maar door het verschil op de energiefactuur, raden we dit sterk aan.

De installatie verloopt volgens een strakke planning en neemt een werkweek in beslag. We starten op maandag en op vrijdag zijn we weer weg.

Een zwembad plaatsen met Nova Pools kost tussen 50.000 euro en …  euro, afhankelijk van de grootte van je zwembad, de mate van automatisatie in je technieken en de keuze van je boordsteen.  

We bieden een garantie van 20 jaar op de kuip en op alle technieken is er steeds 3 jaar fabrieksgarantie.

Je hebt niet per se een vergunning nodig om een zwembad te plaatsen in je tuin. Alles hangt af van de grootte van het zwembad en van hoeveel m2 terrassen je al hebt of wil. Bij minder dan 80 m² totale verharding heb je geen vergunning nodig. Het zwembad moet wel minimaal 1 meter van de perceelsgrens verwijderd blijven en binnen de 30 meter van de woning liggen.
Als je zwembad + terrassen meer zijn dan 80m² zijn heb je sowieso een vergunning nodig.
Elke gemeente kan wel bijkomende voorwaarden opleggen dus voor je van start gaat informeer je best altijd nog eens bij je gemeente.

Het onderhoud van je zwembad

Om te blijven genieten van kristalhelder water is een degelijke technische installatie onmisbaar.

Waterfiltratie is de basis van proper en helder zwembadwater. Een goede circulatiepomp en filter is daarbij cruciaal. Op de markt zijn verschillende producten voorhanden. Prijs en kwaliteit gaan daar een beetje hand in hand. Ook aankoopprijs tov van verbruik zijn elementen om mee rekening te houden 

Maar filteren alleen is niet genoeg. Ook waterdesinfectie is essentieel om het zwemwater naast kristalhelder bacterievrij te houden. Chloor en zout zijn daarbij de 2 belangrijkste opties om uit te kiezen.

Nova Pools heeft een breed aanbod qua technieken en alle kennis om u te begeleiden bij de juiste keuze binnen uw budget. 

Zwembadwater desinfecteren met chloor is de bekendste desinfectiemethode. Nova Pools biedt ook zoutelektrolyse aan, en dat gaan we meestal promoten. Zout is ook een vorm van chloor, maar veel beter voor je huid en voor het milieu.

Bij de elektrolyse wordt het zout (natriumchloride) gesplitst in natrium en chloride, waardoor het chloor op een natuurlijke manier aan je zwembad wordt toegevoegd. Het verschil met de klassieke chloortoevoeging is aanzienlijk: boven water is er geen spoor van de typische chloorgeur te merken en onder water kan je makkelijker de ogen openhouden. 

Het belang van goede technieken

Bij de installatie en het onderhoud van een zwembad horen een heleboel technieken zoals warmtepomp, filterpomp, desinfectiesystemen of rolluik.

Nova Pools volgt de laatste nieuwe technieken op de voet en zorgt ervoor dat je dankzij de beste technieken je investering zo snel mogelijk terugverdient.

Onze technische ruimte is netjes en compact en ook handig in gebruik. Naargelang je budget kan je kiezen voor een geautomatiseerd systeem dat alle parameters van je zwembad bewaakt en aanstuurt, of je doet dat manueel.

Samen overlopen we de technieken en bepalen we welke opties onmisbaar zijn voor jouw zwembad. In heel heldere taal leggen we stap voor stap de technische installatie en haar werking uit. 

Een goede, efficiënte en zuinige warmtepomp is aangewezen om je zwemwater op temperatuur te houden, zeker wanneer je het hele jaar door wil zwemmen.

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht en gebruikt die om het zwembadwater te verwarmen. Een energiezuinige én milieuvriendelijke optie dus. Hoe warmer de buitenlucht, hoe hoger het rendement. Wil je maximaal energie besparen, dan opteer je best voor een inverter warmtepomp, waarbij het rendement nog eens 70% hoger ligt. 

Om volop van je zwembad te kunnen genieten, zeker het hele jaar door, kiezen de meeste gebruikers ervoor het zwembad te verwarmen. Als je weet dat 80% van de afkoeling van het zwembadwater gebeurt door verdamping, dan weet je ook dat goede, isolerende zwembadafdekking belangrijk is. Een stevige afdekking beschermt je water tegen vervuiling en is natuurlijk ook veiliger, zeker met kinderen of huisdieren in de buurt. 

Nova Pools stelt een breed gamma van automatische PVC & PC-afdekkingen voor, beschikbaar als inbouw- of opbouwtoepassing.

Met een afdekking van PVC of Polycarbonaat ‘Solar’ lamellen controleer je het warmteverlies en bespaar je aanzienlijk op je energiefactuur. De transparante bovenlaag en de zwarte onderlaag van ‘Solar’ lamellen, zorgen voor een grote warmteafgifte naar het water, tot 4 graden per dag natuurlijke warmte. 

Onze nazorg en service

Een goede service vinden wij ontzettend belangrijk. We blijven sowieso altijd bereikbaar en aanspreekbaar, ook in vakantieperiodes.

Onze techniekers zorgen voor een goede opstart van je zwembadavontuur, maar ook bij problemen met het zwemwater of de installatie helpen wij je zo snel mogelijk uit de nood. Na de plaatsing worden problemen met haperende rolluiken of defecte bodemreinigers met de glimlach en heel efficiënt voor jou opgelost. 

Ja, al blijft dit beperkt met een goede technische installatie en de nodige kennis om dit op de juiste manier te doen.

Na plaatsing overlopen we samen alle stappen die belangrijk zijn bij het onderhoud van je zwembad. Volgens een onderhoudscontract komt Nova Pools regelmatig de staat van je zwembad controleren.

Problemen vroegtijdig detecteren en oplossen, je zwembad winterklaar maken of het nieuwe zwemseizoen helpen inzetten? Het maakt allemaal deel uit van onze service. 

Benieuwd hoe jouw zwembad eruit kan zien?

Wij weten wat we mooi vinden, maar we werken vooral in functie van jouw tuin, persoonlijkheid én budget. Beantwoord volgende vragen en dan nemen we snel contact op met meer info.